Bármilyen maradék sülthúsból kiváló húskrémet készíthetsz pillanatok alatt!
Hozzávalók:
- bármilyen sülthús
- tejföl
- 1-2 vörös- vagy lilahagyma
- 1 gerezd fokhagyma (nem kötelező)
- 3-4 nagyobb ecetes uborka
- só, bors izlés szerint
Elkészítés:
- a sülthúst végjuk aprób darabokra, a hagymát kockázzuk fel
- turmixgépbe tegyük bele a felaprított összetevőket és a fokhagymát, addig turmixoljuk, amíg pépes nem lesz
- a száraz masszához adjunk hozzá annyi tejfölt, hogy krémes legyen
- az uborkákat vágjuk apró kockára és adjuk a masszához, majd sóval és borssal ízesítsük
- a tálalás előtt legalább 1-2 órát tegyük hűtőbe, hogy az izek összeérjenek
- piritóssal, vagy friss ropogós kenyérrel, hagymával kínáljuk.
Elkészítési idő: 10-15 perc + 60-120 perc pihentetés
Nehézségi fok: könnyű
Költség: kb 300-400 Ft
Utolsó kommentek